13 Eylül 2022 Salı

Virüslerle savaşan besinler çok yaşamanın sırrı?

Bağışıklığı güçlendirmemiz gereken ve bunun için doğru beslenerek antiviral yiyecekleri de bol bol tüketmemiz gereken bu süreçte antioksidan etkili yiyecekler tüketmeliyiz.

ANTİVİRAL ETKİLİ VE ANTİOKSİDAN ZENGİNİ C VİTAMİNİ



C vitamini çok önemli bir antioksidan olmasının yanı sıra önemli bir antiviraldir. O yüzden iki taraflı koruma sağlar. Hücreyi gelen hasara karşı onarıp güçlü tutarken, bir taraftan da virüslerin vücuda giriş yerleri olan mukozaların sağlamlığını artırır. Bu yüzden salgın durumlarında ve virüslere karşı korunmada C vitamininin yeri önemlidir. Bu durumlarda dışarıdan takviye edici gıda desteği ve vitamin almak önem kazanır.

Ancak buradaki kritik fark bu etkiyi destekleyen içeriklerle formülize edilmiş olmasıdır. Bağışıklık ve hücre hasarında kollajenlerin yeri de günümüzde gittikçe artmaktadır. Burada adı geçen tip 2 kollajendir. Tip 2 kollajen ile C vitamini ve Çinko beraberliği etkiyi artırmaktadır.

C vitamini açısından besinlerden özellikle nar; potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olup, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır. Cilt için de son derece güçlü bir antioksidan etkisi olan C vitamini, DNA hasarına karşı cildi korurken, erken yaşlanma karşıtıdır ve bağışıklık sistemini de güçlendirir

Elbette bunun yanında oldukça faydalı olan yeşiller… İşte yeşil yapraklı sebzelerin faydaları;

Brokoli: Zengin demir ve kalsiyum maddeleri içerir. Alzheimerdan korur.

Karalahana: Antioksidan deposudur.

Ispanak: Kemik erimesi riskini azaltır.

Lahana: Folik asit deposudur.

Pazı: Kan şekerini düşürür.

Roka: Kan basıncını dengeleyici etkiye sahiptir.
alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayın

Barda içki içip kısmetlerini bekliyorlar.

Bu kızlar hazır kıta! Barda içkilerini yudumluyorlar.Rahat kıyafet ve tavırları hemen dikkati çekiyor.Onlar kısmetlerini bekleyen hayat ...

İNTERNETTEN PARA KAZANMA