29 Şubat 2008 Cuma

Petrol ve altın rekora doymuyor



ABD ham petrolü 103.05 dolarla hem nominal, hem de reel anlamda tarihin en yüksek düzeyine ulaştı. Altın da spot piyasada 975.90 dolara çıkarak rekor kırdı.

Dolardaki düşüşle petrol fiyatları rekorlar kırmaya devam ediyor. ABD ham petrolü bu sabah 103 dolar 5 sentle hem nominal, hem de reel anlamda tarihin en yüksek düzeyine ulaştı. Brent petrolü ise 101 dolar 27 sentle rekor kırdı. Petrolün yukarı yönlü hareketinde, dolardaki gerilemenin yanı sıra, Ekvador’daki üretim sorunları ve Avrupa’nın önce gelen bir doğalgaz tesisinde başlayan yangın etkili oldu.

ALTIN 1.000 DOLARA DOĞRU
Altın fiyatları da spot piyasada 975 dolar 90 sente çıkarak tarihi düzeye çıktı. Altının yükselmesinde, yatırımcı ve spekülatörlerin emtianın geneline, özellikle petrole ilgi göstermesi etkili oluyor. Düşük dolar ve rekor düzeydeki petrolün altın piyasasına alım getirdiğini belirten analistler, artık yeni hedefin 1.000 dolar olduğunu kaydediyor. Altındaki yükseliş gümüş fiyatlarının da 19.86 dolarla son 27 yılın en yüksek düzeyine çıkmasına neden oldu.

FED: BAZI KÜÇÜK BANKALAR SIKINTI YAŞAYABİLİR
Fed Başkanı Bernanke, ABD’nin 1970’lerdekine benzer bir stagflasyona doğru ilerlemediğini ancak enflasyonun, ekonomiyi destekleme çabasını daha komplike bir hale getirdiğini kaydetti. Senato’nun Bankacılık Komitesi’nde konuşan Bernanke, ABD’de bazı küçük bankaların finans ve emlak sektöründeki sorunlar nedeniyle sorunlar yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Popüler Yayın

Barda içki içip kısmetlerini bekliyorlar.

Bu kızlar hazır kıta! Barda içkilerini yudumluyorlar.Rahat kıyafet ve tavırları hemen dikkati çekiyor.Onlar kısmetlerini bekleyen hayat ...

İNTERNETTEN PARA KAZANMA